Dierenverzekering vergelijken

De dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten, die als huisdier gehouden worden.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

TIP: Je zorgverzekering vergelijken 2021 kan je veel geld besparen

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de dierenverzekeraars

petplan
ohra
hema_96x35
inshared
reaal-dier-en-zorg_96x35
aegon_198x58

Wat is een dierenverzekering?

Een dierenverzekering biedt dekking voor de medische kosten voor een huisdier. Deze kosten kunnen al snel oplopen tot honderden of soms zelfs duizenden euro’s. De meeste dieren verzekeraars bieden alleen dekking voor honden en katten. Er zijn enkele verzekeraars, zoals Petplan, die ook een cavia, konijn of papegaai verzekeren.

Wat kost een dierenverzekering?

De kosten van een dierenverzekering zijn voor ieder dier anders. Dit komt omdat verzekeraars kijken naar het soort dier, ras, gewicht en leeftijd. De kosten van deze verzekering liggen tussen de 5 en de 50 euro per maand. Voor 5 euro kun je al een basisverzekering afsluiten en voor 50 euro heb je de meest uitgebreide dekking.

dierenverzekering.jpg

Wel of geen dierenverzekering?

In Nederland zijn er 279.000 huisdier eigenaren die hun kat of hond hebben verzekerd. De eerste vraag voor jou als baasje is of je wel of geen dierenverzekering wilt. Het is immers niet verplicht, dus je kunt er ook voor kiezen om geen verzekering af te sluiten. Wanneer er iets aan de hand is met je huisdier dien je de kosten dan zelf te betalen. Toch kiezen de meeste huisdiereigenaren ervoor om wel een verzekering af te sluiten.

Meest voorkomende dierenverzekeringen

De hondenverzekering en kattenverzekering zijn de meest voorkomende verzekeringen voor dieren. De meeste verzekeraars bieden alleen dekking voor deze huisdieren. Voor andere dieren zijn er vaak speciale verzekeringen, zoals bijvoorbeeld de paardenverzekering.

dierenverzekering_hond.jpg

Wat dekt een dierenverzekering?

Bij een dierenverzekering kun je kiezen uit een basisdekking en aanvullende dekkingen. In het basispakket zitten de medisch noodzakelijke ingrepen. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je bij ziekte of ongevallen zo min mogelijk zelf hoeft te betalen kun je voor één of meerdere aanvullende dierenverzekeringen kiezen. Je maandelijkse premie gaat in dat geval weliswaar omhoog, maar het zorgt er wel voor dat de kosten gedekt zijn op het moment dat er aanvullende zorg nodig is welke niet in het basispakket is opgenomen.

Basisdekking

De meeste mensen die een dierenverzekering nemen, kiezen alleen voor een basisverzekering. Iedere dierenverzekeraar hanteert zijn eigen basisverzekering. De dekkingen hiervan kunnen per verzekeraar verschillen. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te vergelijken. Bij een basis dierenverzekering zijn de medische kosten van jouw hond of kat tot een bepaald bedrag per dier per jaar verzekerd. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van wat er in de meeste gevallen onder de basisdekking valt.

 • consulten bij de dierenarts
 • narcose en operaties
 • medicijnen
 • preventieve zorg (bijv. vaccinaties of vlooienmiddel)
 • medisch onderzoek
 • euthanasie
 • opname in een kliniek
 • medische hulpmiddelen

Aanvullende dekkingen

De aanvullende dekkingen verschillen per dierenverzekering, maar de meeste verzekeraars hanteren voor onderstaande dekkingen een aanvullend pakket.

Meest voorkomende behandelingen

Er zijn veel behandelingen die ooit nodig kunnen zijn. Vanzelfsprekend komt de één vaker voor dan de ander. Veel voorkomende behandelingen zijn:

 • castratie
 • sterilisatie
 • narcose
 • operaties
 • consulten
 • medicijnen
 • preventieve zorg
 • medisch onderzoek
 • opname in een kliniek
 • euthanasie

De belangrijkste zorg is in vele gevallen opgenomen in het basispakket. Minder noodzakelijke behandelingen vallen daar meestal buiten.

dierenverzekering_kat_vergelijken.jpg

Verschillende dierenverzekeringen

Er zijn verschillende goede dierenverzekeringen in Nederland waardoor je veel keuze hebt. Een aantal bekende verzekeraars zijn:

Waar moet je op letten bij het vergelijken van dierenverzekeringen

Een dierenverzekering vergelijken is niet zo eenvoudig. Dit komt omdat alle verzekeraars andere basis- en aanvullende dekkingen aanbieden. Vergelijk niet alleen de verschillen tussen verzekeraars, maar ook de verschillende pakketten van één verzekeraar. Wanneer je dierenverzekeringen vergelijkt, is het belangrijk om goed te kijken naar onderstaande punten.

Premie

De premie van een dierenverzekering wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Een aantal belangrijke factoren die de premie beïnvloeden zijn:

 • Soort huisdier (kat, hond of anders)
 • Leeftijd van je huisdier
 • Gewicht
 • Ras of geen ras

Eigen risico

Wanneer je kiest voor een hoger eigen risico dan profiteer je van een lagere premie. Bij een lager eigen risico stijgt de premie. De verschillen in het eigen risico kunnen behoorlijk oplopen. Vergelijk daarom ook altijd het eigen risico per verzekeraar.

Dekkingen

Zoals eerder beschreven bestaat een dierenverzekering uit een basisdekking. Daarnaast kun je kiezen uit een aantal aanvullende dekkingen. Bedenk vooraf goed wat je wilt verzekeringen, want tussentijds kun je de dekking niet meer wijzigen.

Dierenverzekering met of zonder wachttijd?

De meeste dierenverzekeringen kennen een wachttijd van ongeveer 30 dagen. Tijdens de wachttermijn worden de medische kosten die tijdens of voor de wachttermijn zijn ontstaan niet vergoed.

Veelgestelde vragen over dierenverzekeringen

Waarom zou ik mijn dier verzekeren?
Als je een (huis)dier neemt ben je logischerwijs bezig met de leuke momenten met je beestje. Dat is immers de reden dat je het dier hebt genomen. Het kan echter voorkomen dat het dier iets gaat mankeren en dan komen er dingen om de hoek kijken waar je in eerste instantie misschien niet aan gedacht hebt. In dat geval kun je tegen hoge kosten oplopen en om dat te voorkomen is het nemen van een dierenverzekering verstandig. Zo voorkom je dat je voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Wat zijn de voordelen van een dierenverzekering?
Er zijn vele voordelen, de belangrijkste is dat je geen torenhoge rekeningen voorgeschoteld krijgt als jouw huisdier medische zorg nodig heeft gehad. Je verzekert bovendien alleen wat jij wilt verzekeren en daar betaal je maar een laag bedrag voor per maand.

Wat zijn de nadelen van een dierenverzekering?
Als je kosten maakt, betaal je veelal eerst zelf het eigen risico. Als jouw huisdier al wat ouder is kun je niet altijd een verzekering afsluiten. Als dat wel kan, dan vragen verzekeraars soms een hogere premie.

Welke verzekering is de beste?
Het is per persoon en per dier verschillend wat de beste dierenverzekering is. Voor de één kan een basispakket voldoende zijn en voor de ander geeft het meer rust als er een uitgebreid pakket is afgesloten waarbij geen enkele medische ingreep buiten de verzekering valt. Dit kan ook een financiële afweging zijn.

Wat kan mijn dier allemaal mankeren?
Jouw huisdier kan door verschillende oorzaken iets gaan mankeren. Dit kan bijvoorbeeld een aangeboren aandoening zijn, maar ook een ongeluk kan leiden tot het nodig hebben van medische hulp. Een hond of kat kan bijvoorbeeld worden aangereden, iets breken of een ontsteking krijgen.

Hoe vind ik de voordeligste verzekering?
Is een goede verzekering voor jou niet het belangrijkste, maar ben je op zoek naar de goedkoopste dierenverzekering? Dan ben je bij Zeker.com aan het juiste adres. Gebruik onze vergelijker en vind de verzekering met de laagste prijs.

Is er een dierenverzekering zonder wachttijd?
Nee, op dit moment hanteren alle dierenverzekeraars een wachttijd. In de meeste gevallen betreft dit 30 dagen.

Laatste klantbeoordelingen

Ik moet me helaas aansluiten bij alle voorgaande reacties over niet uitbetalen bij kosten. In het verleden hebben ze d eileiders bedragen wel uitbetaald, daarom ben ik zo lang bij ze gebleven. Nu er echt iets aan de hand is kun je discussiëren met ze tot je een ons weegt, maar ze verschuilen zich achter kleine lettertjes. Zeer teleurstellend hoe hier met dierenlevens wordt omgegaan

Dit hele bedrijf ruikt naar oplichters. Alles wat te maken heeft met service, uitkeringen en aannames is gebaseerd op leugens en alleen het zoveel mogelijk innen van de premie. Telefonisch niet bereikbaar, per mail krijg jengelen antwoord en je blijft maar proberen en vechten om contact. Zo een ongelooflijk slecht bedrijf! Dit is een typisch geval voor een tv programma waarin oplichters worden opgepakt. Een dikke no-go. Trap er dus niet in!

We hebben voor t eerst een hond. Toch besloten dat we een verzekering wilde. Bij Ohra uitgekomen. Hond had 1x als pup een oorinfectie gehad en was behandeld, daarna bij ohra aangemeld. In juni vaccinaties gehad en bij controle werd weer oorsmeer gezien waarvoor oorreiniger werd voorgeschreven. In augustus oor gaan reinigen maar hangoren met lange vacht, dus veel prut in oren. Na weken vies ruiken en pijnlijk, bleek schimmel te zijn. Ohra wil geschiedenis weten via kaart van dierenarts. Krijgen bericht dat hond als pup infectie in oor heeft gehad (voor verzekering), en nu een jaar later weer iets in oor dus vergoeden niets en alle kosten in toekomst voor oor worden niet meer vergoed. Waardeloos dus! Eerst infectie en nu een schimmel, wsl door oorreiniger en niet goed aflopen oorsmeer. Maar verzekering haakt af. Waarvoor verzeker je dan?? wel 300 euro jaarpremie en dan 1 rekening declareren en dan afwijzen. Nee nooit meer!!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen