Telefoonabonnement vergelijken

Vergelijk hieronder alle telefoonabonnementen en bespaar direct

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

TIP: Je zorgverzekering vergelijken 2021 kan je veel geld besparen

Vast lasten vergelijken

Telefoonabonnement vergelijken en benieuwd waar je op moet letten? Je hebt de keuze uit allerlei telefoons, abonnementen en bijvoorbeeld Sim Only aanbiedingen. Ontdek hoe je de goedkoopste en beste keuze maakt, uit het brede aanbod dat er beschikbaar is.

Let op: een goedkoop abonnement is niet altijd de goedkoopste keuze. Let ook op de kosten voor de telefoon en eventuele kosten buiten de bundel. Zo zorg je ervoor dat je onder de streep het laagste bedrag betaalt.

Een telefoonabonnement vergelijken? Wij zetten de beste tips voor je op een rij om de aanbiedingen goed te beoordelen. Voor abonnementen met een telefoon of een smartphone, net als op basis van Sim Only. En speciaal voor kinderen, waarmee je ervoor zorgt dat je hun bel- en app-gedrag goed in de gaten kunt houden.

Tip: het beste telefoonabonnement kiezen? Houd rekening met de manier waarop je de telefoon zal gebruiken. Wil je daar veel mee bellen, veel berichten versturen of vooral video’s op bekijken en over het web surfen? Stem daar de keuze voor de telefoon op af, met een abonnement dat er goed bij past.

Waarop letten? 4 handige tips

Benieuwd naar de beste tips om een telefoonabonnement te vergelijken? We zetten ze voor je op een rij:

 • Prepaid of telefoonabonnement?
 • Met telefoon of Sim Only?
 • 1 of 2-jarig abonnement
 • Abonnement voor kinderen

1. Prepaid of telefoonabonnement?

De eerste keuze die je maakt is die tussen een telefoonabonnement of een prepaid-aansluiting. We zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rij:

 • Prepaid
  Ideaal als je maandelijks 30 minuten of minder belt. Je hebt geen zorgen over eventueel onverwachte kosten, omdat je niet meer kunt bellen als er geen beltegoed meer over is.
  Tip: beltegoed op? Anderen kunnen jou natuurlijk nog wel gewoon bereiken.

Let op: gebruik maken van WhatsApp en surfen op het web als je geen wifi-verbinding hebt? Mobiel internet is relatief duur als je kiest voor prepaid.

 • Abonnement
  Ideaal als je maandelijks meer dan 30 minuten belt. Bovendien is een abonnement goed geschikt als je vaak gebruik maakt van (mobiel) internet op jouw telefoon.
  Tip: vergelijk de voorwaarden en let bijvoorbeeld op de internetsnelheid, als je kiest voor een telefoonabonnement.

De meeste providers bieden je de mogelijkheid tot zowel een prepaid-aansluiting als een abonnement. Houd er bij een prepaid-aansluiting rekening mee dat je de telefoon los dient af te rekenen. Je betaalt daar het volledige bedrag voor. Wel is het gebruikelijk dat je alvast beltegoed krijgt voor het bedrag dat je betaalt voor de aansluiting. Is het tegoed op? Dan kun je dat in de winkel, in de supermarkt of online bij kopen.

2. Met telefoon of Sim Only?

Het telefoonabonnement is er in een paar verschillende vormen. Je kunt een abonnement afsluiten in combinatie met een telefoon die je graag wilt hebben. En heb je nog een geschikte telefoon liggen of koop je die liever los? Dan kun je gebruik maken van een Sim Only-aanbieding.

We zetten de twee mogelijkheden voor je op een rij:

 • Abonnement met telefoon
  Je betaalt voor een abonnement, inclusief maandelijkse kosten voor een telefoon. Je betaalt per maand voor de combinatie van beiden, al zullen providers je aangeven welk bedrag je voor welk onderdeel betaalt.
  Tip: de maandelijkse kosten omlaag brengen? Het is mogelijk om bij aanschaf meteen een eenmalig bedrag voor het toestel te betalen. De meeste providers bieden je mogelijkheden om meer of minder te betalen, waarmee je zelf invloed hebt op de kosten per maand.

Let op: sluit je een telefoonabonnement af voor een telefoon die duurder is dan €250? De provider moet jouw aankoop registreren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat kan invloed hebben op de hoogte van een hypotheek die je wilt afsluiten of andere (consumptieve) kredieten waar je gebruik van wilt maken.

 • Sim Only-abonnement
  Heb je nog een telefoon die je kunt gebruiken of bestel je die liever los? Het telefoonabonnement dat je daarbij kunt gebruiken is een Sim Only-abonnement. Zoals de naam al aangeeft ontvang je alleen de sim(kaart). Je gebruikt die in het toestel dat je koopt of nog in je bezit hebt. Een Sim Only-aanbieding is maandelijks goedkoper, omdat je geen bedragen betaalt voor een toestel dat je erbij ‘koopt.

3. 1 of 2-jarig abonnement

Wil je een telefoonabonnement vergelijken? Kijk voor de beste en goedkoopste keuze goed naar de duur van het abonnement. De meeste providers bieden je de mogelijkheid om het abonnement af te sluiten voor 1 of 2 jaar:

 • 1-jarig telefoonabonnement
  De flexibele keuze, waarmee je na een jaar de mogelijkheid hebt om te wisselen van provider. Of om een nieuw abonnement af te sluiten bij de provider waar je zit. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk een iets hogere prijs per maand betaalt, vooral al je kiest voor een abonnement met telefoon.
 • 2-jarig telefoonabonnement
  De goedkopere keuze, omdat je waarschijnlijk een lager bedrag per maand betaalt. Houd er aan de andere kant rekening mee dat je minimaal 2 jaar bij de provider klant zal zijn. Kies een betrouwbare provider, vraag vrienden om hun ervaringen en lees bijvoorbeeld de reviews van andere klanten.

Tip: een nieuwe provider uitproberen, zonder dat je meteen vastzit aan een langdurig telefoonabonnement? Soms heb je de mogelijkheid om daar een abonnement af te sluiten met de looptijd van een maand. Helaas betaal je daarvoor vaak een relatief hoge prijs. Zodra je tevreden bent is het verstandig om de telefoonabonnementen voor 1 of 2 jaar te vergelijken.

4. Abonnement voor kinderen

Op zoek naar een telefoonabonnement voor jouw kind? Speciaal voor kinderen zijn er abonnementen die niet duur zijn en waarmee jij meer controle hebt.

Tip: jouw kleine zijn of haar eerste telefoon laten gebruiken? Een prepaid-aansluiting is dan misschien beter geschikt. Daarmee heb je volledige controle over de kosten die kinderen maken. Is het beltegoed op? Dan kunnen ze niet meer bellen. Sommige providers staan toe dat ze bepaalde nummers nog bellen, zoals die van jou en je partner.

Andere ouders maken gebruik van een Sim Ohly-abonnement voor hun kinderen. Dat is relatief goedkoop, bijvoorbeeld als je kiest voor 100 minuten per maand met 500MB aan data. Dat hoeft niet veel meer dan 10 euro per maand te kiezen. Houd er rekening mee dat je het toestel in dat geval los moet aanschaffen. Of gebruik een telefoon die je thuis hebt liggen, waarmee de kinderen aan de slag kunnen.

Hoe vind je het beste of goedkoopste telefoonabonnement?

Benieuwd hoe je het beste of goedkoopste telefoonabonnement vindt? We zetten een paar handige tips voor je op een rij:

 • Schat je verbruik in
  Een telefoonabonnement wordt duurder naarmate je meer belminuten of MB’s aan data kiest. Schat je jouw verbruik vooraf goed in? Dan voorkom je te grote bundels, terwijl je aan de andere kant niet buiten de beschikbare bundel zal bellen of internetten.
  Tip: nog geen idee van jouw verbruik per maand? Kies een abonnement met een relatief kleine bundel. De bundel omhoog aanpassen is doorgaans geen probleem. Jouw telefoonabonnement naar beneden toe aanpassen is bij de meeste providers veel lastiger.
 • Controleer de voorwaarden
  Controleer altijd de voorwaarden van het telefoonabonnement. Wat zijn de tarieven als je buiten de bundel belt en hoe zit dat met kosten voor buitenlandse nummers? Probeer na te gaan of de provider korte gesprekken afrondt naar hele minuten en wat de gemiddelde snelheid van het mobiele internet zal zijn. Aan de hand van die eigenschappen kun je de beste en goedkoopste telefoonabonnementen met elkaar vergelijken.
 • Combineer met andere diensten
  Gebruik je ook vaste telefonie, televisie en internet voor thuis? Of een van de diensten? Soms is het voordeliger om ook jouw mobiele telefoonabonnement bij dezelfde provider af te sluiten. Er zijn interessante aanbiedingen beschikbaar, waarmee je de kosten laag kunt houden.

Telefoonabonnement vergelijken: aanbiedingen

Op zoek naar een telefoonabonnement aanbieding en benieuwd hoe je de providers en mogelijkheden moet vergelijken? Gebruik de bovenstaande tips, zodat je makkelijker het overzicht kunt houden. Doe het stap voor stap, door eerst na te gaan of een abonnement voor jouw geschikt is. Vergelijk de abonnementen met toestel of op basis van Sim Only en gebruik onze tips. Op die manier vindt je het beste telefoonabonnement waar je de laagste prijs per maand voor betaalt. De goedkoopste keuze, zonder dat je voor vervelende verrassingen komt te staan als je de rekening ontvangt.

Telefoonabonnement vergelijken? Op Zeker.com helpen we je de beste keuze te maken. En heb je nog vragen? Stuur ons een e-mail naar info@zeker.com, dan vertellen we je graag meer. Wij helpen je goed en goedkoop te vergelijken.