Internet vergelijken

Vergelijk alle internet abonnementen en bespaar direct

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

TIP: Je zorgverzekering vergelijken 2021 kan je veel geld besparen

Vast lasten vergelijken

Internet vergelijken? Het is de makkelijkste manier om een scherpe prijs te betalen, voor een abonnement dat bij je past. Met een hoge internetsnelheid en bijvoorbeeld in combinatie met TV, vast bellen en eventueel mobiel bellen.

We helpen je graag een goede vergelijking te maken, door goed te kijken naar de abonnementen die er beschikbaar zijn. Je hebt daarbij de keuze uit ADSL en de kabel, net als een verbinding via glasvezel. Uiteraard leggen we je uit wat de verschillen zijn, net als hoe je de providers goed met elkaar kunt vergelijken.

Wil je een internet pakket vergelijken en ben je benieuwd waarop te letten? Je kunt denken aan de zaken die je nodig hebt, zoals het modem met de router en een CI+-module of digitale ontvanger als je ook TV af wilt nemen. We vergelijken het goedkoopste en beste abonnement, zodat jij zeker weet dat je daarmee een goede keuze maakt.

Verbinding: ADSL, de kabel en glasvezel

Benieuwd welke verbindingen er beschikbaar zijn om internet te vergelijken? We zetten drie mogelijkheden voor je op een rij:

 • ADSL
  De traditionele verbinding, waar veel mensen in Nederland gebruik van maken of hebben gemaakt. Het is een verbinding over de vaste telefoonlijn, die van oudsher erg traag was. Dat is tegenwoordig gelukkig heel anders. De snelheden komen in de buurt van die van internet over de kabel, al lijkt er minder toekomst in te zitten. Het grote voordeel van ADSL (en VDSL) is de relatief lage prijs, zodat je maandelijks een laag bedrag betaalt voor de internetverbinding. Bovendien heb je de keuze uit veel verschillende aanbieders.

Let op: internet via ADSL is zeer gevoelig voor afstanden. Op grotere afstanden van het verdeelpunt kan de verbindingssnelheid helaas (flink) tegenvallen.

 • De kabel
  Internet via de kabel is snel en stabiel. Helaas heb je niet de keuze uit meerdere aanbieders, omdat de verschillende bedrijven de gebieden van Nederland onderling verdeeld hebben. Het gaat om Ziggo in een groot deel van Nederland, naast DELTA in bijvoorbeeld Zeeland. Het is over het algemeen niet de goedkoopste optie, al zijn er voordelige pakketten beschikbaar voor internet en TV.

Tip: wil je meerdere computers verbinden of televisies aansluiten op de kabelverbinding? Gebruik daarvoor een COAX-kabel door het huis.

 • Glasvezel
  De meest moderne keuze is die voor glasvezel. Het is een dunne kabel, waar in Nederland steeds meer huizen op zijn aangesloten. Het biedt de mogelijkheid tot razendsnel internet, al betekent dat vaak nog een relatief duur abonnement. Het voordeel is dat je zelf een aanbieder kunt kiezen, zodat je de mogelijkheden voor internet kunt vergelijken.

Let op: controleer of jouw woning een glasvezel-aansluiting heeft. Met name in de buitengebieden is dat (nog) niet altijd het geval.

Providers vergelijken

Wil je de providers voor internet vergelijken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Begin met een postcodecheck, om na te gaan welke opties er op jouw adres beschikbaar zijn. Ontdek op die manier of je gebruik kunt maken van ADSL, van de kabel en wellicht van glasvezel.

Zodra je weet welk type abonnement je zoekt heb je de mogelijkheid om daarvoor de opties te vergelijken. Denk vanaf dat moment bijvoorbeeld na over de snelheid van het internet, net als de combinatie met andere diensten die je kunt afnemen.

Zoek je naar extra’s bij jouw internetabonnement? Je kunt de providers vergelijken door goed te letten op extra’s zoals:

 • Wifi Service
  Zeker weten dat jouw internetverbinding goed werkt? Sommige providers bieden je de mogelijkheid tot Wifi Service. Een monteur zorgt ervoor dat de verbinding goed wordt ingesteld, als je daar zelf niet uitkomt.
 • Online opslagruimte
  Wil je online bestanden opslaan of gebruik maken van e-mail en webruimte? Sommige providers bieden je die mogelijkheid. Handig, bijvoorbeeld om foto’s in de cloud op te slaan of andere bestanden achter de hand te houden en uit te wisselen.
 • Gratis spamfilter
  Zeker weten dat je zo min mogelijk last hebt van spam in jouw inbox? Sommige providers bieden je de mogelijkheid tot een gratis spamfilter. Dat voorkomt dat de mails in jouw spamfilter terecht komen, door ze al eerder tegen te houden.
 • Wifi Hotspots
  Ook onderweg gebruik maken van wifi? Met Wifi Hotspot kun je ook buiten de deur gebruik maken van de beschikbare verbindingen. Handig, als je weinig of geen MB’s hebt binnen jouw mobiele abonnement.

Uiteraard zijn er andere extra’s beschikbaar, die je kunt gebruiken om het internet te vergelijken. Zoek op die manier een provider die goed past bij de diensten waar je graag gebruik van wilt maken.

Internet abonnement: combineren met TV en telefonie

Wil je internet en TV vergelijken, om de beide abonnementen met elkaar te combineren? Het is een voordelige keuze, die bovendien gemak kan opleveren.

Internet en TV kun je combineren binnen een kabelabonnement, waarbij de beide diensten over dezelfde verbinding binnenkomen. Dat geldt ook voor glasvezel, omdat je ook daarmee het internet- én TV-signaal kunt ontvangen. Kies je voor internet via ADSL? Dan zal je waarschijnlijk TV-kijken via de kabel, dus gebruik je daarvoor een apart abonnement.

Wat heb ik nodig voor internet en TV?

Wil je de mogelijkheden voor zowel internet als TV vergelijken? Dan is het goed om rekening te houden met wat je nodig hebt om daar gebruik van te maken. We zetten een paar zaken voor je op een rij:

 • Modem met router
  De internetverbinding komt jouw huis binnen, maar dat is niet voldoende om er (draadloos) gebruik van te maken. Het modem zorgt ervoor dat je het internetsignaal kunt omzetten naar het signaal dat computers nodig hebben. Dat kan bekabeld vanaf het modem, net als draadloos dankzij de router. De router creëert een draadloos netwerk, zodat je thuis gebruik kunt maken van wifi.

Tip: de modem en router zitten vaak in één. Het is één apparaat, dat de beide functies met elkaar combineert. Je kunt er eventueel voor kiezen om een eigen router te gebruiken. Je kunt die functie in het apparaat dat je van de provider ontvangt dan uitschakelen.

 • CI+-module of digitale ontvanger
  Combineer je het abonnement voor internet met dat voor TV? In de meeste gevallen zal je een abonnement voor digitale TV afsluiten. Je hebt dan een digitale ontvanger nodig. Die is er als een los kastje, dat je kunt aansluiten op jouw televisie. Of als CI+-module, als jouw televisie daar een aansluiting voor heeft. In de beide gevallen plaats je een smartcard in de ontvanger (apparaat of CI+-module) om het digitale signaal te kunnen ontvangen.

Combineren met mobiel abonnement

Zoek je binnen de mogelijkheden om internet pakketten te vergelijken naar de goedkoopste en beste keuze? Dan is het bovendien de moeite waard om goed te kijken naar de combinaties met mobiele telefonie. Normaal gesproken combineren providers de abonnementen voor internet, televisie en vaste telefonie. Steeds vaker heb je ook de mogelijkheid om een combinatie te maken met mobiele abonnementen. Dat betekent dat je zowel thuis als onderweg gebruik kunt maken van (mobiel) internet en (mobiele) telefonie.

Internet pakket vergelijken: beste en goedkoopste abonnement

Wil je internet vergelijken en zoek je voor internet en televisie naar het beste en goedkoopste abonnement? Houd rekening met de volgende punten:

 • Snelheid van de verbinding
  Wat is de internetsnelheid waar je op kunt rekenen? Een belangrijke overweging, waarmee je voorkomt dat het goedkoopste abonnement tegenvalt. Zorg er in plaats daarvan voor dat je een snelheid kiest die past bij hoe je er gebruik van wilt maken.
  Tip: ga uit van minimaal 10 – 20 Mpbs per gebruiker die in HD video wil streamen. En wil je snel bestanden uploaden? Kies dan voor minimaal 5 Mbps aan uploadsnelheid.
 • Aantal beschikbare zenders
  Jouw abonnement voor internet combineren met die voor televisie? Kijk dan goed naar het pakket aan zenders dat je zal ontvangen. Wat zijn de zenders waar je het liefst naar kijkt en zijn die inbegrepen?
  Tip: kijk goed naar de zenders die je in HD zal ontvangen. Je kijkt dan in hoge kwaliteit, zodat je maximaal plezier hebt van jouw favoriete series, films en andere programma’s.
 • Extra’s en pakketten
  Welke extra’s en pakketten zijn er beschikbaar, zowel voor internet als voor televisie? Het goedkoopste abonnement kan een aantrekkelijke keuze zijn, maar niet als je steeds dient bij te betalen. Let goed op de mogelijkheden en verschillen in aanbiedingen, om het ideale pakket en abonnement samen te stellen.
 • Beoordelingen van providers
  Kijk tenslotte ook naar de beoordelingen van providers, door andere klanten. Zijn ze tevreden over de snelheid van het internet en bijvoorbeeld de klantenservice? Interessante informatie, waarmee je kiest voor het beste abonnement.
 •  

Vergelijken en overstappen: hoe werkt dat?

Internet en TV vergelijken of alleen kijken naar internet en daarna een keuze maken? Wij helpen je online. En wil je overstappen? De nieuwe provider kan dat voor je regelen. Geef aan per welke datum je wilt overstappen. Zij zorgen ervoor dat dit in orde komt, zodat je er zo min mogelijk omkijken naar hebt.

Let op: houd rekening met de minimale contractduur en een eventuele opzegtermijn. Voorkom dat je binnen 1 jaar overstapt en een boete betaalt, omdat het contract nog niet is afgelopen.

Internet vergelijken? Op Zeker.com helpen we je de beste keuze te maken. En heb je nog vragen? Stuur ons een e-mail naar info@zeker.com, dan vertellen we je graag meer. Wij helpen je goed en goedkoop te vergelijken.